Danas smo prvi puta ponosno otvorili vrata našeg centra udruzi koja korača prema društvenom poduzetništvu. Naime riječ je o udruzi “Srce” iz Sv. Ivana Zeline. 

 

Udruga ”Srce” radi s djecom s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Trenutno imaju 34 zaposlenih i uistinu su jedinstveni. Njihovi članovi imaju različite vrste teškoća i invaliditeta, motoričkih, mentalnih smetnji, poremećaje u ponašanju, Down sindrom, teškoće sluha, vida i slično. Pokretanjem društvenog poduzetništva planiraju osnažiti dosadašnji rad unutar zgrade za organizirano stanovanje. Ovakva stambena zajednica bit će prvi korak osoba s teškoćama i invaliditetom ka izgradnji okruženja za samoostvarenje. 

 

Što nas povezuje s udrugom “Srce”?

Prvenstveno nas povezuje nov način poslovanja, odnosno uvođenje društvenog poduzetništva. Osim njima, svoja ćemo vrata uskoro otvoriti i široj javnosti željnoj novom načinu zabave uz bowling ili pomoći s kućanskim poslovima u praonici rublja. S članovima udruge „Srce“ podijelili smo i nestrpljenje tijekom iščekivanja početka rada.

 

Također, prezentirano je i to kako je nastala ideja o društvenom poduzetništvu. Izvršna direktorica Mirela Alagić objasnila je kako kroz različite projekte kontinuirano radimo na podizanju kvalitete življenja u zajednici, ali samo projekt razvoja društvenog poduzetništva vodi nas do održivog poslovanja. Ono je potrebno kako bi se pokrenula priča Stambene zajednice “Sunčica” i ostvarila naša želja pružanja sigurnosti mladima iz sustava udomiteljstva.

 

Nekada je teško odlučiti se na promjenu u organizaciji poslovanja, a nekada vapimo za njom. Nije važno u kojoj se situaciji nalazili, uvijek je lakše započeti ako imamo potporu i razumijevanje zajednice. Naša udruga odnedavno je zakoračila u društveno poduzetništvo, ali već sada imamo iskustvo koje rado dijelimo s ljudima i udrugama koje su zainteresirane za društveno poduzetništvo. 

 

Ako želite vidjeti kako i zašto prakticiramo društveno poduzetništvo ili učiti na primjeru dobre prakse javite nam se! Naša su vrata otvorena.

Projekt građanske demokratske inicijative

pgdi

Možda nikada niste upamtili naše ime, a možda nas ipak znate kao P.G.D.I.

Dopustite da vam se predstavimo!

Udruga smo koja zapošljava ljude željne pozitivnih promjena. Ono što nas razlikuje od drugih je to što svoje želje pretvaramo u stvarnost. Istina je da nije lako i da ne znamo sve što nas očekuje, ali vjerujemo u to da predanim radom možemo postati uspješni društveni poduzetnici.

Projektom “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru” otvaramo svoja vrata svim građanima.

Saznajte više o nama

Leave A Comment