Danas je održana početna konferencija P.G.D.I.-jevog projekta “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru”

Projekt je usmjeren na stjecanje znanja i vještina zaposlenika i članova udruge na području društvenog poduzetništva. Projektom će se opremiti moderna praonica rublja za profesionalne potrebe, ali i potrebe građana. Također, osposobit će se prostor za organizaciju rođendanskih zabava i bowling, te prostor za edukaciju koji zajedničkim djelovanjem čine naše društveno poduzetništvo.  Važno je naglasiti kako se aktivnostima društvenog poduzetništva u našem primjeru pokušava smanjiti socijalna isključenost mladih koji su odrasli u alternativnoj skrbi.

pocetna konferencija

Na početnoj konferenciji  riječ su, osim voditeljice projekta Mirele Alagić, imali i predstavnici naših projektnih partnera: gradonačelnik Grada Belog Manastira g. Tomislav Rob i ravnatelj Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira g. Denis Čeh.

Voditeljica pododjela za nominiranje i upravljanje projektima gđa. Laura Blagus govorila je o dosadašnjim rezultatima Intervencijskog plana Grada Belog Manastira u sklopu kojeg je renovirana postojeća građevina u vlasništvu Grada Belog Manastira u prigradskom naselju Šećerana – PEER centar koji sadrži:

  1. prostor DV Cvrčak,
  2. prostor športsko-rekreacijske namjene (prostor bowlinga s pratećim sadržajima),
  3. prostor gospodarske namjene (Poduzetnički inkubator, uredi uprave ustanova, prostor LAG-a Baranja i sl.),
  4. hostel s 21 smještajnom jedinicom,
  5. prostor stambene zajednice “Sunčica” koji će biti namijenjen za mlade koji izlaze iz sustava udomiteljstva.

Početna konferencija poslužila je za predstavljanje površine ukupnog prostora od 6.285 m2.

Projekt se financira na temelju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.077.908,40 kuna na razdoblje od 5. listopada 2020. – 4. listopada 2022. godine.

Projekt građanske demokratske inicijative

pgdi

Možda nikada niste upamtili naše ime, a možda nas ipak znate kao P.G.D.I.

Dopustite da vam se predstavimo!

Udruga smo koja zapošljava ljude željne pozitivnih promjena. Ono što nas razlikuje od drugih je to što svoje želje pretvaramo u stvarnost. Istina je da nije lako i da ne znamo sve što nas očekuje, ali vjerujemo u to da predanim radom možemo postati uspješni društveni poduzetnici.

Projektom “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru” otvaramo svoja vrata svim građanima.

Saznajte više o nama

Leave A Comment