Edukacija zaposlenika smatra se ključnim faktorom u razvoju poslovanja.

Mi u udruzi P.G.D.I. svjesni smo potrebe i benefita edukacije. Postoji snažna želja naših kolega za sudjelovanjem u svim poslovnim procesima koje je nužno obaviti kako bi projekt “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru“ zasjao u punom sjaju.

Zato je projekt prije svega usmjeren na stjecanje znanja i vještina zaposlenika o društvenom poduzetništvu. O društvenom poduzetništvu u Republici Hrvatskoj se ne zna mnogo. Naime ova vrsta poslovanja nije zastupljena, a to najlakše predočava informacija da društvena poduzeća zapošljavaju manje od 1000 osoba.

Za razliku od privatnih profitnih poduzeća koja su vođena komercijalnim ciljevima, društvena poduzeća su uz komercijalne ciljeve vođena društvenim i ekonomskim ciljevima.

Kao udruga koja stupa u društveno poduzetništvo, utjecaj svojih aktivnosti mjerimo sukladno odgovornosti prema okolišu i zajednici. No, kako bismo oblikovali i razvili poslovnu ideju potrebno je educirati se u smjeru transformacije iz udruge u društvenog poduzetnika.

Kako izgleda edukacija zaposlenika o društvenom poduzetništvu u praksi?

Od početka 2021. godine aktivno sudjelujemo na edukacijama koje predvodi stručnjakinja iz područja društvenog poduzetništva, gđa Sonja Vuković iz Udruge za kreativni razvoj – SLAP.
Na edukacijama sudjeluju i predstavnici našeg projektnog partnera – Baranjske razvojne agencije Grada Belog Manastira što uvelike ubrzava proces realizacije iznesenih ideja. Ovakav pristup omogućava nam utvrđivanje zajedničkih vrijednosti na licu mjesta i fokus na zajedničke ciljeve i rezultate u budućnosti.

Edukacija zaposlenika i dalje potiče nove načine razmišljanja, inicijativu i razinu motivacije čime direktno utječe na pristup radu.

Iako planiramo kontinuirano ulagati u edukaciju zaposlenika, smatramo da smo uz dosadašnje vodstvo gđe Sonje Vuković vidljivo napredovali. Rezultati edukacijskih treninga jasno su vidljivi u:

  • izrađenom poslovnom planu,
  • izrađenom marketing planu,
  • strategiji pristupa odnosima s javnošću,
  • promjeni percepcije zaposlenika o poduzetništvu.

Udruge koje razmišljaju o provedbi društvenog poduzetništva mogao bi zanimati proces ispoljavanja ideja i put ka realizaciji u društvenog poduzetnika. U razdoblju od 9. do 12. ožujka 2021. sudjelovali smo na višednevnom edukacijskom treningu koji je dao odgovor na mnoga početnička pitanja. Više informacija možete saznati na web stranici udruge ili nas kontaktirati.

Projekt građanske demokratske inicijative

pgdi

Možda nikada niste upamtili naše ime, a možda nas ipak znate kao P.G.D.I.

Dopustite da vam se predstavimo!

Udruga smo koja zapošljava ljude željne pozitivnih promjena. Ono što nas razlikuje od drugih je to što svoje želje pretvaramo u stvarnost. Istina je da nije lako i da ne znamo sve što nas očekuje, ali vjerujemo u to da predanim radom možemo postati uspješni društveni poduzetnici.

Projektom “Razvoj društvenog poduzetništva u Belom Manastiru” otvaramo svoja vrata svim građanima.

Saznajte više o nama

Leave A Comment